Benzin ár

A benzin átlagára 451 forint Szerintetek ki zsebel ezen extra profitot?

Tudom ajánlani a gázüzemű autót. A gáz ára fele a benzinének. Ugyan a beépítés költséges, de aki sokat megy, annak pár év alatt megtérül.

Autogáz üzemre való áttérés költsége 300.000,- Ft től 450.000,- Ft autótipustól függ ráadásul kárositja a motort /érthetőbben a kopás felgyorsul/ ezt mások is tudják igy az eladhatósága maikor cserélni akarod nem valami jó

-Javaslom a hibrid üzemű autót, ha megtudod fizetni

Neo
Neo
soma írta:
Autogáz üzemre való áttérés költsége 300.000,- Ft től 450.000,- Ft autótipustól függ ráadásul kárositja a motort /érthetőbben a kopás felgyorsul/ ezt mások is tudják igy az eladhatósága maikor cserélni akarod nem valami jó


Lehet, hogy igazad van, de jelenleg olyan 250 ft körül mozog a gáz literenkénti ára. Fogyasztásban nagyjából ugyan ott van, mint a benzin. Nyomatékban sem marad el a benzintől. Szóval ha literenként 200 ft-ot tudsz megspórolni, számolj utána milyen hamar megtérül az a 3-400 ezer forint.

Lehet, hogy károsítja a motort, azt nem tudom, és lehet, hogy ez az eladásnál hátrány. De amilyen hátrány, olyan előny is, hiszen az új tulajnak nem kell már a beépítés költségét viselni, hanem jár a feleannyiba kerülő gázzal.
Közel tíz éve járok gázzal, és hát lehet, hogy károsítja a motort, de én nem vettem észre. Semmi baj vele.

Neo
Neo
Szerintem az autó tulajdonosok 75%-ának nincs is szüksége autóra. A legtöbb ember arra használja az autóját, hogy bemenjen a pár kilóméterre lévő munkahelyére, meg elmenjen hétvégén bevásárolni a boltba.

A munkahelyre tömegközlekedéssel is lehet menni, és ha minden nap elmész boltba biciklivel vagy gyalog, és kis adagokban veszed meg azt, ami hétvégére kell, akkor a boltba járást is meg tudod oldani autó nélkül.

De mondjuk azt, hogy akkor egy héten egyszer engedélyezed magadnak, hogy elmenj a boltba kocsival, a többi napon meg jársz biciklivel, gyalog, vagy tömegközlekedéssel. Már ez is óriás spórolás a benzin árakon.

Szerintem aki teheti spóroljon annyit a benzinen, amennyit csak tud, és próbáljon meg egy kicsit környezet tudatosabban és egészségesebben élni.

Szerintem sincs szükség ennyi autóra, lehet bringával vagy rollerrel is menni nagyon sok helyre. Az a baj, hogy az emberek el vannak kényelmesedve, és nehezen szánják rá magukat egy kis testmozgásra.

A benzin ára mindig is növekedni fog, amíg át nem térünk olyan közlekedési eszközökre, amelyek valamilyen megújuló energiaforrást használnak. Mi a véleményetek?

Majd jönnek az elektromos autók most már hamarosan, és akkor megoldódnak a problémák.

Peti írta:
Majd jönnek az elektromos autók most már hamarosan, és akkor megoldódnak a problémák.


Én még nem látok egyetlen egy elektromos autót sem!

Neo
Neo
Nem érdemes autót venni, túl drága a benzin!

Mindig emelik a benzin árát, ez mindig is így volt. Sajnos ilyen a gazdasági helyzet, mindenki próbáljon meg spórolni. Én sokszor üresben megyek az autóval. Akár 3-4 litert is lehet spórolni a fogyasztáson a vezetési stílussal, ez nem vicc! Próbáljátok ki. Lassú gyorsításokkal, lassú fékezésekkel, és amikor csak tudod, tedd ki üresbe a váltót, és csak gurulj. Valamint ha mindenhol betartod a sebességkorlátozást, és nem sietsz, azzal is nagyon sokat lehet spórolni. Minél lassabban mész annál kevesebbet fogyaszt a kocsi. Minél lassabban gyorsult, és minél többet hagyod gurulni, szintén annál kevesebb fogyaszt.

Kevesebbet kell autózni, és a többet biciklizni!

Neo
Neo
Nem érdemes autóval közlekedni, ha ilyen drága a benzin.

én tökéletesen megvagyok elégedve a tömegközlekedéssel. olcsó és bizonyos helyeken jól megvan szervezve

Nekem nincsen autóm és remélem soha nem is lesz, mert teljesen fölösleges.

szerintem is nagyon drága a benzin, remélem majd lejjebb viszik az árát.

felháborítóan drága a benzin. lehet hogy inkább eladom a kocsim, és biciklivel fogok bejárni dolgozni.

Nekem egy dízel autóm van, ami 5 litert fogyaszt. Szerintem ezzel a kocsival elég olcsón lehet közlekedni.

Az állam zsebeli be a legnagyobb profitot az adókkal.

Nagyon sokba kerül, éppen ezért nekem nincs is autóm.
Mivel sokan használnak autót, ezért az állam szereti megadóztatni az ezzel járó kiadásokat, így az üzemanyagokat is.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!