mennyi idő múlva látszik a fogyás?

mennyi idő múlva látszik a fogyás?

Idő telik, mire beindul a fogyás. Az anyagcserédnek be kell állnia az új étrendre / életmódra. Két héten belül már látnod kell némi fogyást. Ha ez nem kezdődik meg, akkor valamit rosszul csinálsz. Nem jó az étrended, vagy nem mozogsz eleget.

Változó, attól függ milyen étrendet csinálsz, és mennyit sportolsz. Nekem 1 hónap után kezdett látszani. Mondjuk én nem ettem csokit, sütit meg semmilyen édességet, meg kenyeret sem ettem már este, inkább csak húsokat, zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret. Eljártam futni hetente háromszor, és egyre többet futottam. Szóval időbe telik, mire reagál a szervezet, de megéri belevágni az egészséges életmódba. Egy biztos, ne legyél türelmetlen, ez egy hosszú folyamat. Én másfél éve kezdtem el a rendes étrendet és a sportot, és azóta is csinálom. Fogytam 15 kg-t, és sokat izmosodtam. Nem csak az számít, hogy fogysz, hanem az is, hogy izmosodsz, mert az nagyon jót tesz az alakodnak. De ne legyél türelmetlen. Ez egy életforma, nem pedig egy rövid diéta.

Ha rendesen eszel (nincs cukor, nincs kenyér, nincs tészta, maximum teljes kiőrlésű), és rendesen sportolsz (minimum heti 3+1 óra intenzív aerob jellegű sport, amin jól leizzadsz), akkor nagyon hamar 3-4 hét alatt megkezd látszani, de legfeljebb 5-6 hét alatt. Ez azért van így, mert a szervezetnek át kell állnia az új életstílusodra, és meg kell kezdenie a fogyasztást. Utána már begyorsul a fogyás. De attól is függ, hogy mennyire vagy túlsúlyos. Ugyanis minél súlyosabb vagy, annál hamarabb fog látszani. Ha csak egy kevés felesleg van rajtad, akkor azt nehezebb leadni. Én 4 hónap alatt leadtam 10 kilót, utána 1 év alatt a maradék 2 kilót. Szóval először gyorsan ment, aztán az utolsó kilók már nagyon nehezen mentek le. A lényeg, ne akarj többet fogyni havi 2-4 kg-nál, mert az már túl gyors, és vissza fogod hízni. De épp ez a lényeg, hogy lassan fogyj, mert akkor az meg is marad, és nem szeded vissza. Szóval tűzz ki reális célokat. Mondom én 4 hónap alatt lefogytam 10 kg-t, ami szerintem egy nagyon elfogadható cél, és azóta nem is híztam vissza, pedig már több mint másfél év eltelt.

Neo
Neo
Néhány hét után már látszik a fogyás, nem szabad türelmetlennek lenni. Következetesen kell az étrendet csinálni, illetve sportolni. Ha mindent betartasz, nem eszel félre, nem hagysz ki edzést, akkor mindenféleképpen látszani fog a fogyás.

Anonymus
Anonymus
Az a lényeg, hogy havonta csak egyszer állj fel a mérlegre, nem minden nap, mert 1-1 nap alatt még nem látszik annyira a különbség.

Anonymus
Anonymus
Nem tudom

Almafa
Almafa
Szerintem 3 perc

pistaAnonymus
pistaAnonymus

Anonymusshhshahy
Anonymusshhshahy
hallo

Csak nem felszaladt egy pár kiló a karantén alatt?

Az, hogy mennyi idő múlva látszik a fogyás, ez egyénenként változik. Ha érdekel, hogy melyik a legjobb diétás étrend, vagy melyik a leghatékonyabb fogyókúrás étrend nőknek, illetve férfiaknak, akkor a legjobb helyen jársz.

Nagyon fontos az egészséges étkezés, az elegendő pihenés, a tiszta víz bevitel és persze a testmozgás.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!