Mi okozza a munkanélküliség növekedését?

Mi okozza a munkanélküliség növekedését?

Szia
Valószínűleg ez politikai kérdés is egyben, ebbe a részébe nem mennék bele, de sok cég bezár, a vállalkozások csődbe mennek, a fogyasztói kör csökken, ezáltal nincs szükség termékekre stb. ez egy ördögi kör! a többiről nem írnék, mert ...................csak Itt részemről a politikának annyi helye van, hogy van egy réteg, aki marha jól él, a többiek csúsznak a lejtőn lefelé.

De miért van az, hogy egy réteg nagyon jól él, a többiek meg nem?

Aki annyira jól él, az soha nem az átlag polgári körhöz tartozott, hanem jó helyen volt jó időben, s büntetlenül gyűjtögette a vagyonát össze. Ez alól egy kézen meg tudom számolni a kivételeket! Na de mielőtt az elveimet félretenném, s belemerülnék a politikába, egy kérdés: hova tűnt el - ismét - az árvízkor a rászorulóknak összegyűjtött pénz?????? Tized részét sem kapták meg a rászorulók!!!!!!!Na ez hazánk! Akkorák a társadalmi különbségek a korrupciók miatt, hogy az átlagember lecsúszott, az úri réteg megvastagodott, aki anno normálisan élt és dolgozott, manapság kenyérgodokkal küzd, s aki az előző rendszerben nem boldogult, az most földönfutóvá vált, s csatlakozott hozzájuk néhány devizahiteles. A béreket ha megnézed, a politikai elit napibére kb. egy munkásember havi bére! S mindemellett bérletet vesz a minimálbérből, s havi 60-90ezer Ft-ből tartanak sokan el családot, s mellette eladósodnak, mert nincs miből rezsit fizetniük, különben nem ennének egész hónapban. Nagyon sok gyerekkori barátom történetét ismerem, s van aki sikeres vállalkozóból bozótlakó lett, mert a jelenlegi kormány annyira támogatta. De örüljünk, milliárdokért kaptunk levelet a kormányfőtől!-csak nem abból a pénzből, amit az árvízkárosultaknak szedtünk össze? A honatya nyomdájában dolgozóknak legalább volt munkájuk na nem merülök bele jobban, mert megfogadtam, hogy a politikát teljesen száműzöm az életemből, csak a sok rossz alapja ás az egész életvitelünk alapja is egyben a politika!

Maximálisan egyetértek! Nagyon nagy a társadalmi különbség ma Magyarországon. És egyre inkább szélesedik a szakadék szegények és gazdagok között. A középosztály szinte teljesen eltűnt. Valakinek vagy nagyon jól megy, vagy nagyon szarul. Én sem értem a kormány folyamatos és fölösleges költekezését. Miért tartunk itt? Hol rontottuk el?

Az rontotta el, aki bevette választásokkor a hazug szövegét a honatyáinknak! Na az nem én voltam, az tuti! de a levét sajnos én is iszom. sokan mégis istenítik őket. Vagy süketek, vagy vakok, vagy érdekeltté vannak téve.....................

Vagy egyszerűen csak buták! A sok tömegembert meg lehet vezetni a populista szövegekkel, hogy nekik minden szempontból jó lesz, ha rájuk szavaznak. A sok buta ember, meg tényleg elhiszi, hogy nekik akarnak jót. De valójában csak hatalmat akarnak, semmi mást.

Na igen, úgy tűnik sokak megvezethetők még ma is! Szánalmas hazánk össze nem fogása, de ezen változtatni nem tudunk, voltak próbálkozások anno tüntetésekre is, de kudarcba fulladt, megfutamodtak a nagyszájúak. Azonban a következő választásokra nagyon kíváncsi vagyok, sokan égették meg magukat a nagy ígéretekkel, de ugyan tanultak-e az emberek saját kárukon?

Én sem értem a sok embert, hogy miért szavaz olyanra, aki csak a hatalmat akarja, és semmi mást. Én is várom már a választásokat. Remélem végre valami normális párt jut a kormányhoz!

Remélem sokan gondolkodnak még rajtunk kívül is így, s győz az, aki nem eltipor minket, hanem felépíti újból hazánkat. Na nem irigylem, hosszú idő és fáradtságos munka gyümölcse lesz ez, de talán majd a gyermekeink már jobban fognak élni, nagyobb létbiztonságban, mint mi manapság.

Szerintem belső, lelki átalakulásra van szükség, és új, igazabb és emberibb értékekre!

Igen, ehhez viszont nyugodtabb életkörülményekre van szükség. Bár én megteremtem a nyugalmat magamnak és a családomnak, de azért mérgez minket is rendesen a mai helyzet, teljesen nem lehet elszigetelődni a világtól - sajnos.

Én úgy védekezem, hogy nem nézek sem híradót, sem rádiót nem hallgatok, sem újságot nem olvasok.

Ezt próbálgatom én is, egyedül a családom miatt hallok egy-két híreket, na meg a neten az első előugró ablak is a hírportál A munkám miatt viszont több témában nem árt naprakésznek lennem, úgyhogy egy-két hírértékű cikket el kell olvasnom. -sajnos

Akkor lehet, hogy munkát kellene váltanod!

Nem, nem lehet, mert a szívem az Avoné, a testem pedig nem az én irányításom alatt van-sajnos. Betegen születtem, mégis teljesértékűen próbálok élni. Vannak korlátaim, nem is kevés, de az akaraterőmnek köszönhetően élek s nekem ez megfelel így

Ezt szomorúan hallom. Gyógyítható ez a betegség, vagy ez valami ilyen öröklött dolog?

Ez genetika, de nem gyógyítható, viszont szinten lehet tartani. nekem ez a "normális élet", mert nem tudom milyen egészségesnek lenni, viszont semmit nem csinálok másképpen, csak legfeljebb korlátozottabban élek.

Akkor gondolom Te ebből merítesz erőt! Vagy nem? Mármint, hogy az motivál, hogy neked jobban kell hajtanod, mint más egészséges embernek, és Te pont ezért leszel több az átlagnál.

Lehetséges, hogy ez is benne van viszont van sorstársam, akinek szerettem volna segíteni, de inkább feladta a nehézségek miatt. Kos vagyok fejjel a falnak, s nagyon makacs tudok lenni, hogy elérjem a céljaimat

A barátom is Kos, tudom milyen az

Akkor néha le kell törni a szarvát na ez a csillagjegy dolog tényleg az, amit nem tudunk előre megmondani, a sorsunkban van megírva

Én abszolút hiszek az asztrológiában!

Nos én sem vagyok szkeptikus, főleg ha a csillagjegyem jellemzőit elolvassa valaki, tutira felismeri bennem a Kost

Igen, biztosan van benne valami ebben az asztrológiában.

a munkahelyek csökkenése

Is, de ez ennél jóval összetettebb kérdés.................

Ezt azért nem lehet ennyivel elintézni, valóban nagyobb kérdésről van szó.

Igen, elég tág kör, s bár már fejtegettük, de a kiaknázatlan területekről még nem beszéltünk. Főállást könnyebb találni, mint másod- vagy mellékállást, csak jó helyen kell keresgélni, s ami fontos, tisztában kell lennünk önmagunkkal. Mentálisan, fizikálisan, felkészültségben stb.

egyetértek Rita

A munkanélküliség növekedését okozhatja például a rossz gazdasági helyzet.

A munkanélküliség általában csak ideiglenesen növekszik, egy idő utána csökkenni szokott.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!