Ma miből lehet megélni Magyarországon?

Ma miből lehet megélni Magyarországon? Úgy látom egyre kevesebb ember tud boldogulni. Mi a megoldás? Hogyan lehet ma megélni?

Szia! A válasz igen velős kérdéskört karol fel. Boldogulni, megélni? Nos annak a legegyszerűbb az anyagi helyzete talán, aki a felső 10ezerbe született, s anyuciék a feneke alá teszik a vagyont. Azonban én csak földi halandóként születtem de őszintén nem bánom! Én avon termékekkel foglalkozom, s számomra ez kielégítő Az hogy kinek hány ft-ra van szüksége mondjuk havonta, az az igényeitől is függ. Persze a gazdasági válságot megérzi mindenki, hiszen egyre több és nagyobb többszörösen megadóztatott csekk kerül a postaládába, de vallom, hogy ennek is egyszer vége lesz addig pedig mindenkinek boldogulnia kell. A megoldáshoz vissza lehetne tekerni az idő kerekét, de a politikával szembemenni úgysem tudunk .................................Aki több lábon áll, annak egyszerűbb az élete, mert mindig pottyan valami plusz bevétele. Hogy ki mibe fog bele, s egyáltalán tesz-e a jobblétért valamit, az már egyéni felfogás kérdése. Egy biztos, hazánk a "süllyedő Titanic", s aki tud úszni, az túléli. Sokan tönkrementek a devizahitelekkel, de sokszor az az érzésem, hogy egy-egy palota felépítésébe minek is fogtak bele? Szerintem egy sima lakóépület is funkcionálisan megfelelt volna.......................de ez legyen az ő problémájuk. A másik oldal meg rá volt kényszerülve a hitelre, s a kevesebb hitel is tönkretette. Én személy szerint arra a megállapításra jutottam, hogy a csoportos siránkozás helyett inkább összefogásra lenne szükség, de az nincs hazánkban. Szóval a kérdésre konkrét válaszom nincs, csak azt tudom, hogy én miként csinálom, de csak egy vagy a sokmillióból.........................de egy biztos, elengedtem a gondokat, s végzem a dolgom, s örömöm lelem az életben. Talán csak felfogás kérdése sok esetben. Nem tudom hányan fognak választ írni neked, de mindenki másfajta gondolatot oszt meg, sőt támadni is fogják az emberek egymást..................na ez a magyar összetartás-de szerencsére nem vagyunk egyformák

Egyetértek. Én azt szeretném, ha ötletelnénk kicsit ebben a témában, mindenki leírhatná a meglátásait. Te például miből élsz, hogy teremtesz anyagi biztonságot a családodnak?

Szia!
Én avonozok, nekem ez teljesen bejött ebből van plussz pénzem és spórolok a tisztálkodási cuccain a családnak vele. Persze semmit nem adnak ingyen, munka van mögötte, de gyorsan beérik, s nem rossz pénz.
Üdv.Rita

És ez neked mellék vagy fő állás?

Másodállásban csinálom szerződéssel

Értem. És amúgy ismersz olyant, aki ezt főállásban csinálja?

Természetesen nagyon sokan, de azért ahhoz idő kell, hogy kiépítsd a vevőkörödet. Én csak azért csinálom másodállásban, mert beteg vagyok, így születtem, s le vagyok százalékolva.

Ja értem. Akkor egy pár év alatt el lehet érni azt a szintet is akár, ahol már ez főállás. Mondjuk 5 év alatt?

Na azért annál jóval előbb el lehet érni a főállást! Ez attól függ, hogy mekkora a forgalmad, mekkora az ismeretségi köröd, s akarod-e egyáltalán az egészet?

Értem. Szóval ha rajtam múlik, akár 2 év alatt is elérhetem ezt a szintet? Minden rajtam múlik?

Így van!

Én tudok dolgozni, szerintem lenne helyem a csapatban!

Ennek örülök. Aki akarja, annak sikerül is!

Amúgy két hete mondtam fel a munkahelyemen, még ezt a hónapot ledolgozom, aztán szeptembertől nem tudom mi lesz. De valamit csinálni szeretnék. Remélem az Avon bejön nekem

Ha megpróbálod, akkor van esélyed, vesztenivalód semmi! Drukkolok neked, de azért egy főállás nem árt kezdetnek!

Először mindenképpen egy főállást szeretnék, aztán ha az megvan, akkor nekiállnék esetleg az Avonnak, ha olyan a munkabeosztásom, hogy jut rá időm még munka mellett.

Ez a te döntésed, de a főállás az elengedhetetlen! Amúgy meg ha olyan munkahelyet találsz, ahol van megrendelésed, az csak jól jöhet

Ja tényleg! Hát végülis a munkatársak, kollégák is rendelhetnek nem?

igen

Akkor holnap körbekérdezek, hogy ki mit használ

Tisztességes munkából meg lehet élni.

Tisztességes kétkezi munkából.-

Na ezzel nem értek teljesen egyet!

Miért nem?

Mert ez egy szemszög! A tisztességes kétkezi munkából meg lehet élni, egyik napról a hónap 20. napjáig ...............................utána már fejfájással kelsz. Persze a kivételek erősítik a szabályt, mint mindig! A meg lehet élni, s nyugodtan lehet élni között van némi különbség. Sajnos sok a nélkülöző kétkezi munkás, s nem degradálok evvel senkit sem le, ezt most előrebocsátom! Én is az vagyok, amikor a PC-n dolgozom de bármilyen területen munkálkodsz, a fizetés nem nő az inflációval egyenesen arányosan, kivéve, ha a felső tízezerhez tartozol, nyertél a lottón, vagy mondjuk a közszférában dolgozol minimum 10 éve, vagy van másod-harmad állásod, mert akkor életed sincs, nem tudod elkölteni amit keresel Közgazdaságilag persze előrébb léptünk, szerdán meg visszaesünk, ez jellemzi hazánkat az elmúlt évtizedre visszamenőleg. S viccesen is hangozhat, szerdáról a benzin áremelkedése jut mindig eszembe, persze, hogy akkor tankolok mindig Mintha a kormány és az olajtermelők beütemezték volna az autómat erre a napra, hogy kifogyjon a benzin belőle. komolyra fordítva a szót persze lehet éldegélni beosztással, de közel sem jól! S mint már beszéltünk előzőekben a takarékoskodás legfőbb szempontjáról, hogy feltöltöd vele a büdzsét, s hazánkat visszatolhatod a normális életszínvonalra, nos ez igen keveseknek adataik meg sajnos! A megélni, vagy túlélni igen két különböző fogalom!

A kétkezi munka alatt nem a fizikai munkát értettem, hanem azt, hogy rendesen dolgozol, és nem másokat lopsz meg. Persze így nehéz boldogulni, ahogyan mondod. De vagy tisztességes maradsz és szegény, vagy tisztességtelen és gazdag. De én inkább szegény maradok és tisztességes, mert ha belenézek a tükörbe, legalább tetszik amit látok!!!

Erről van szó! A tükör mindig előtérbe kerül, s ez így helyes.

Számomra a méltóság és a becsület a legfontosabb!

Először is érts valamihez. Végezz el egy szakmát, vagy egy főiskolát, vagy egy egyetemet. Vagy tanulj ki magadtól valamit, és kamatoztatsd a tudásod.

Olyan munkából lehet megélni, amelyre van igény.
A tanulás a legjobb befektetés, én úgy gondolom.
Ha az ember nem tud megélni, akkor szabadidejében képeznie kell magát.
Mondjuk elvégezni egy egyetemen egy olyan szakot, amire van igény.
Pl. informatikus, gépészmérnök, villamosmérnök.

Rengeteg lehetőség van a mai világban.
Pl. csinálj egy YouTube csatornát, és készíts tartalmas videókat, amik értéket közvetítenek.
Azzal is lehet ám pénzt keresni. Van aki már ebből él.

Ha dolgozol, akkor a fizetésedből.

Neo
Neo
Kedves Emese!
Vannak, akik még a fizetésükből sem élnek meg sajnos!
Ez szomorú, de ez a helyzet.

Hát ha zsíros kenyeret eszünk hagymával, akkor épp el lehet éldegélni.

Milyen finom is az!
Én lilahagymával szeretem, addig sem gondolok arra, hogy milyen keveset keresek.

Én a fokhagymakrémnek nem tudok ellenállni! Még magában is szeretem!

Hát akinek telik fokhagymakrémre a fizetéséből, annak könnyű!!!

Hát 200 forint csak van neked is...

Ja ilyen olcsó? Azt hittem ez valami drága dolog!
Még sosem ettem ilyet. Finom?

Ma hazánkban könnyű elhelyezkedni azoknak, akik magasan képzettek. Viszont azok, akiknek nincs valamilyen végzettségük, azok nagyon nehezen tudnak szerintem munkát találni. Ezért kell képezned magad, mert sosem tudhatod, hogy mi lesz.

Kedves Lara99!
A fokhagymakrémet az Univer gyártja, tubusban. Árulnak még Paprikakrémet, Piros Aranyt,... Ilyesféléket.

ha mérnök vagy orvos diplomád van, akkor nem nehéz megélni

Én azt mondom, hogy diplomával sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint diploma nélkül.

El kell végezni egy mérnöki, orvosi vagy jogi egyetemet, és akkor meg lehet élni.

Magyarországon már semmiből, inkább csak elvegetálni lehet.
Külföldön érdemes próbálkozni.

névtelen
névtelen
A rendes szaktudásból lehet megélni.

Hazánkban is meg lehet élni az Aliexpress dropshipping vállalkozásból, de külföldön biztosan könnyebb egy e-kereskedelmi üzletet beindítani.

névtelen
névtelen
Hát azért egy webshopot elindítani szerintem nem olyan egyszerű, mert pénz és sok idő, energia kell hozzá.

Valamihez érteni kell.

Neo
Neo
Érdemes szerintem valamilyen informatikai dologgal foglalkozni.

Anonymus
Anonymus
A vendéglátásból jól meg lehet élni.

Anonymus
Anonymus
Javaslom, hogy nézz körül a legnépszerűbb állásportálokon, pl. profession.hu, jobmonitor.hu, és ott keress állásokat.

Azt javasolnám, hogy fordítson figyelmet az online pénzszerzési lehetőségekre. Például kereskedelem. Azt is ajánlom, hogy Ildar Sharipov alapítsa az Instaforexet.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!