Hogyan alakulhat ki az államcsőd?

Hogyan alakulhat ki az államcsőd?

Ahogy jelenleg a kormányfőnk vezeti-???????- az országot -orránál fogva!

Neo
Neo
Szerintem egyelőre nem kell államcsődtől félni. Akkor alakul ki államcsőd, ha egy állam annyira eladósodik, hogy fizetésképtelenné válik.

Közeleg ha így folytatjuk!

Azt mondod? Miért vagy ilyen pesszimista?

Most mondjam azt, hogy előző életemben átéltem, vagy hogy látnok vagyok? Egyik sem igaz, de valahogy nem kerek a történet a visszafizetjük dologgal, rá pár napra dupla kamatra meg az oroszoktól hitelt kérünk? Vagy ez a második fele a történetnek még nem is annyira publikus???????? Nos a mérleg nyelve soha nem afelé dől, amerre kellene sajnos, hanem egyre lentebb csúszunk. Csányi bácsi sem véletlen menti a vagyonát.........................ő közelebb áll a kandalló tüzéhez................bocsi a rébuszokért, de ha frankón mindent leírok, bevállalod a zsíros kenyeret a rácson át?????????

A gazdagok mindig is kihasználták a szegényeket, és hülyére vették őket. Ezen sajnos nem lehet változtatni, mivel az emberi történelem során ez mindig is így volt. Csak az a kérdés, hogy Te melyik kasztba tartozol? Mert ha nem tartozol a gazdagok közé, akkor az a legjobb megoldás, ha megpróbálsz eljutni oda, és akkor már szebbnek fogod látni a világot.

Nem tartozom egyik kasztba sem Igazából nem is vagyok feltörekvő, a baráti körömben a milliomostól a totál szegényig vegyesen szerepelnek, eddig nem volt ebből problémám. Azonban az utóbbi egy évben kezd egy szakadék kialakulni. Reggel jön a hír, hogy megvette XY a luxushajóját és elmegy vele nyaralni, fél óra múlva a másik oldalról, hogy elárverezték a házukat, hova menjenek. Első gondolatom az volt, hogy adjuk el a luxushajót, fizessük ki a tartozást, de manapság ez nem így működik, s talán soha, vagyis inkább extrém ritka eset lenne, ha ez megvalósulna. Miért fizetné ki a nyaralgató haver más adósságát? Azonban egy baráti körön belül gusztustalan, hogy egyik hagyja a másikat éhezni. Én nagyon minimális összeggel kisegítettem egy ismerős csajt, így nem halt éhen, de a hálája üldöz is Munkanélküli lett, talpra állt, s dupláját akarta visszaadni, mert akkor éppen én voltam zuhanóban, de közel sem annyira, mint amikor ő elvesztette az állását télvíz idején. Sokszor, sőt talán mindig emberfüggő ez a kérdés! Ha én is az ország 10 leggazdagabb embere közé tartoznék, az kb. egy napid állna fenn, mert nem bírom elnézni, ha valaki kemény munkával felépített egzisztenciáját s mellette a házát elveszti egy-két rossz kormánydöntés miatt. Én egyszerűen élek, sokoldalú és több kasztba tartozó emberek között mozgok, de mindenkivel megtalálom a közös hangot. Társadalmi különbségek mindig voltak és lesznek is-egyre inkább-azonban ennyire kevés kaszt rég volt. Vagy gazdag, vagy szegény, a néhány kivétel erősíti a szabályt Gazdag vagyok, mert szeretnek az emberek, anyagilag megvagyok, de gazdag soha nem voltam, s nem is leszek. A becsületes út számomra mindig vonzóbb...................

Én nem azt mondom, hogy ne segítsünk másokon, mert ha tudsz segíteni, akkor segíts, amennyivel éppen tudsz. Én ezt vallom magam is. Viszont ha valaki elszegényedik, akkor valamit rosszul csinált valószínűleg, és hiába segítesz neki kimászni a gödörből, ő úgyis újra bele fog esni. Tehát valamilyen szinten fölösleges segíteni az embereken, mert egy idő után megint ott lesz, ahonnan indult. Az, akinek elvették mondjuk a dohányboltját, az igen szomorú, és arról tényleg nem ő tehet. Viszont ha ügyes és találékony volt eddig is, akkor ez után is az lesz. Az ilyen embereket nem kell félteni, mert az ilyenek fel tudnak állni újból. Viszont az, aki soha nem tud felállni, és mindig elbukik, azon úgysem tudsz segíteni, maximum ideig-óráig. Szóval érted, a gazdag megoszthatja a szegénnyel a vagyonát, de pár év múlva a szegény megint elveszti a pénzét, a gazdag pedig megint visszanyeri azt, amit odaadott a szegénynek.

Mivel itt nem az a lényeg, hogy mekkora az anyagi különbség, hanem az, hogy ki hogyan gondolkodik. A gondolkodás az, ami más. A gazdag nem véletlenül lett gazdag, mert rájött, hogyan kell üzletet építeni, a pénzzel bánni. A szegény pedig nem véletlenül szegény, mert nem tud bánni a pénzzel, és mindig csak mástól várja a megváltást. Erre találták ki a különböző segélyeket, hogy aki már abszolút nem tud vagy nem akar pénzt keresni, az mondjuk ne haljon éhen.

Nézd meg például, hogy a lottónyertesek, akik több milliárd forintot nyernek, azoknak a 90%-a 5-6 éven belül ugyan oda kerül vissza, ahonnan elindult, mert elkölti minden pénzét. Vesz autót, házat, medencét, de mindezt fenn is kell tartani havi szinten. Aztán egyre csak fogy a pénze, bevétele az meg ugye nincs, mert felmond a munkahelyén, a pénzt pedig nem fekteti be, illetve nem alapít belőle vállalkozást. Aztán évek alatt ugye szép lassan elfogy a több milliárd is. Viszont ha olyan nyer, aki kicsit ért a pénzhez, az befekteti ezt az összeget, vagy alapít belelő egy jövedelmező vállalkozást, és utána csak az ebből befolyó bevételt költi el. Ő soha többé nem lesz szegény. Szóval ez a különbség a szegények és a gazdagok gondolkodása között. Ha nem értesz a pénzhez, vagy nem éred fel ésszel, akkor lehet neked akármennyi pénzt adni, úgyis el fogod szórni. Érted.

Akin én segítettem pl. az Avon által került ki az anyagi nehézségből, lett egy főállása is, s szépen él. 19 év után került lapátra'. Tudom, hogy mindenkinek nem érdemes segíteni! Ő megérdemelte, ezért tettem, amit tettem egyetértek a lecsúszás elméletedben, bár a dohánybolt dolog???????????? nekem ez a kormány -fogásának minősül. Azonban én az értékesítésben otthon vagyok, soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz az, amiben magamra lelek de bejött! Ez tökéletes önismereti tréningnek indult nálam, aztán rájöttem, hogy a felszín alatt maradt mindaz annak előtte, ami igazából én vagyok Cégeknél nem lehet kibontakozni, főleg a közszférában nem, de ahol csak saját magadon múlik a jövedelmed, az életed, a közérzeted stb. az számomra a tökéletes "munka".

Azokat érdemes inspirálni és segíteni, akik úgymond megérdemlik, mert van bennük akaraterő, és elszántság! A lusta embereknek szerintem nem érdemes segíteni, mert azok azt érdemlik, hogy segélyből kell élniük, mivel nem tesznek semmit a társadalomért. Aki szorgalmasan dolgozik, az megérdemli, hogy gazdag legyen.

Akkor én megérdemlem! A havi tervem előre megírom, s ha apró gyerekek potyognak kerékpárral az égből, akkor is véghez viszem. A következetes tervezés-kivitelezés meghozza a folyamatos eredményt, s persze a jövedelmet is S számomra ez életforma, nem munka, s mindig keresem azt a lehetőséget, amely hasonló feltételekkel, párhuzamosan végezhető az Avon mellett. Miért? mert van ügyfélköröm, van egy saját csapatom, s ha egy katalógussal felkeresek valakit, akkor más területtel foglalkozó másik brossurát, vagy információt is át tudok adni egyúttal.

Igen, fontos, hogy olyanra ne pazarold az időd, aki csak beszél róla, de nem csinál semmit...

Na erre mérget vehetsz! Akinek nem befogadó egy-egy új dologra, azt hagyom, majd magára talál egyszer

Hát ezt nagyon helyesen teszed!

Köszi!

Nem lehet mindenkin segíteni, sajnos ez a helyzet.

Igen, a tehetetlen és telhetetlen a két oldal -na ez nagyon sarkítva, de röviden fogalmazva igaz!

Szerintem ezt jól látod

Köszönöm, némi tapasztalat van a szavaim mögött

Azt érzem!

Hmmm a férfiúi 7. érzék ?

Nem, csak ezt veszem ki a szavaidból.

Rúgott belém az élet nagyokat, de minél nagyobbat kaptam, annál jobban megkeményedtem. A saját kárán tanul az ember, legalábbis én igen. Tehát nem az évszám számít, hanem adott idő alatt mennyit éltél nos én a tripláját minimum

Neo
Neo
Így van, minél többet él az ember, annál erősebb lesz tőle.

Ahogy mondás is szól: "ami nem tör meg, az megerősít" nem is mondás, talán inkább idézet, ha emlékeim nem csalnak, akkor rock talán Road? nem, kicsit másképp üvöltik, mert ami nem öl meg.......................na most hangosan gondolkodtam egyet

Neo
Neo
Nem igazán tudlak követni

Néha előrébb van az agyam, mint a kezem a billentyűn Ezt írtad :'
Így van, minél többet él az ember, annál erősebb lesz tőle." nos erre reagáltam azt, hogy ami nem tör meg, az megerősít. A tapasztalatok sokszor óriási szenvedések árán, nem feladva válnak tapasztalattá

Neo
Neo
Értem mostmár.

Szia Oké

Neo
Neo
Akkor jó

gyorsan

Az államcsőd ritkán alakul ki nem hiszem, hogy közeli jövőben sor kerülne rá.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!