hány perces egy vizilabda meccs?

hány perces egy vizilabda meccs?

Deret
Deret
Minden mérkőzés 4 részre van osztva (negyedek), a hosszuk és így a tiszta játékidő változó, vagy szabályváltoztatás miatt vagy az adott medence vagy csarnok felszereltsége határozza meg (nemzetközi porondon nem lehet ilyen probléma), de ifi mérkőzéseken pl. egyetemi ligákon kevesebb a játékidő.
Tiszta játékidő = az idő is áll, ha a mérkőzés áll.
A felnőtt mérkőzéseket veszem, feltételezem erre is vagy kíváncsi:
4 negyed, azaz 4×8 perc, így a tiszta játékidő 32 perc. 30 mp a támadóidő, ha ez lejár az ellenfélhez kerül a labda, azonban ez az időtartam újraindulhat, pl. ha blokkról kerül vissza a labda, sarokdobás következik, kiállítás esetén stb. így akár több, mint 1 percig is lehet a labda az adott csapatnál. Az 1.-2. és a 3.-4. negyed közötti szünet 2 perces, a félidőben, azaz a 2. és a 3. negyed között 5 perces a szünet. Minden negyedben a csapatok kapitánya/edzője időkérést (time-out) kezdeményezhet (mint pl. a kézilabdában), az időkérés hossza 1 perc.
Ha egy bajnokságban (pl.: Európa Bajnokság) az egyenes kieséses szakaszban (nem lehet a mérkőzés végkimenetele döntetlen, az egyik csapatnak nyernie kell) a tiszta játékidő végén döntetlen az állás, hosszabbítás következik, ez 2×3 perc. Ha ezután is döntetlen az állás büntetődobásokkal (5 méteres) döntik el a mérkőzést.
Remélem segítettem Neked és másoknak is.
De, hogy a kérdésedre mégis adjak egy rövid választ: egy vízilabda meccs 32 perces.

névtelen
névtelen
2016.05.24.

Aladár szádba szarik a madár
Aladár szádba szarik a madár
Rohad köcsögök gaci hülye anyád

Aladár szádba szarik a madár
Aladár szádba szarik a madár
Rohad köcsögök gaci hülye anyád

Anonymus
Anonymus
Tzz

Anonymus
Anonymus
Köszi amugy Aladár szádba szarik a madár téged ugye kezelnek az agyi bajod miatt ha nem akkor ajánlom mielőtt meg nagyobb hülyét csinálsz magadból

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák

9 válasz
2e megtekintés
4 válasz
664 megtekintés
28 válasz
8e megtekintés
8 válasz
4e megtekintés
0 válasz
34 megtekintés