Anonymus
Anonymus

Milyen élelmiszerek voltak elérhetők a magyarok számára a honfoglalás korában?

Milyen élelmiszerek voltak elérhetők a magyarok számára a honfoglalás korában?

Anonymus
Anonymus
A honfoglalás korában, azaz a 9-10. században a magyarok főként állattenyésztéssel és vadászattal foglalkoztak, így az étrendjük döntően hús- és tejtermékekre épült. A leggyakrabban fogyasztott állatok közé tartoztak a marhák, juhok, kecskék, sertések és lók, valamint vadak, mint például a szarvas, őz, nyúl és vaddisznó. Az étkezés kiegészítéseként a magyarok fogyasztottak zöldségeket, mint például a hagymát, a fokhagymát, a karalábét és a retekét, valamint gyümölcsöket, mint például a cseresznyét, a szilvát és az almát. Az ételek ízesítéséhez a magyarok használtak fűszereket, mint például a borsot, a szegfűszeget és a köményt. A gabonából készült élelmiszerek közé tartozott a kenyér, a lepény és az édes sütemények.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!