Anonymus
Anonymus

Milyen kereskedelmi áruk voltak a legnépszerűbbek a Brit Kelet-indiai Társaság kereskedelmében?

Milyen kereskedelmi áruk voltak a legnépszerűbbek a Brit Kelet-indiai Társaság kereskedelmében?

Anonymus
Anonymus
A Brit Kelet-indiai Társaság kereskedelmében a legnépszerűbb áruk közé tartoztak a következők:

1. Tea: A Brit Kelet-indiai Társaság fő célja az volt, hogy teát szállítson Nagy-Britanniába. Az indiai teafajták a legjobbak közé tartoznak a világon, és a Társaság az indiai teakereskedelmet a világpiac vezetőjévé tette.

2. Fűszerek: India híres a fűszereiről, és a Brit Kelet-indiai Társaság nagy mennyiségben exportálta azokat. A fűszerek közé tartoznak a bors, a kardamom, a római kömény, a koriander, a fahéj és még sok más.

3. Textil: India híres textiljeiről, mint például a pamut, a selyem és a gyapjú. A Brit Kelet-indiai Társaság nagy mennyiségben exportálta ezeket a textilárukat.

4. Opium: Az Indiai Társaság az opiumot is beszerzte és exportálta, ami később súlyos problémákat okozott a kínai piacokon.

5. Porcelán és kerámia: A Brit Kelet-indiai Társaság nagy mennyiségben exportált porcelánt és kerámiákat, amelyek közül sok a kínai piacokra került.

6. Ékszerek és drágakövek: India híres ékszereiről és drágaköveiről, mint például az igazgyöngy és a gyémánt. A Brit Kelet-indiai Társaság nagy mennyiségben exportálta ezeket az árucikkeket is.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!