Anonymus
Anonymus

Mi volt Boka problémája a gittegylettel? Mit szeretett volna inkább?

Mi volt Boka problémája a gittegylettel? Mit szeretett volna inkább?

Anonymus
Anonymus

Boka problémája a gittegylettel az volt, hogy túlságosan szervezett és szabálykövető volt. A gittegylet alapvető célja az volt, hogy megvédje a grundot a vörösingesektől, de Boka úgy érezte, hogy ez a cél túlságosan is fontossági sorrendben van a játékkal szemben.

Boka inkább azt szerette volna, ha a gittegylet egy egyszerűbb, barátságosabb közösség lenne, ahol a fiúk szabadon játszhatnának és szórakozhatnak. Nem szeretett volna elnök lenni, és nem szerette volna, ha a gittegylet tagjai túlságosan is szigorú szabályokat követnének.

Boka problémája a gittegylettel végül ahhoz vezetett, hogy a gittegylet felbomlott. Boka lemondott az elnökségről, és a fiúk szétszéledtek.

Íme néhány idézet a regényből, amely bemutatja Boka problémáját a gittegylettel:

"Boka nem volt elégedett. Az ő szíve mélyén nem szerette ezt a szervezettséget, ezt a szabályt, ezt a rendet. Ő csak játszani akart, és a barátai körében lenni. De hát ez a gittegylet volt a grund védelmének egyetlen eszköze. A vörösingesek ellen csak így lehetett védekezni."

"Boka nem is akart többet elnök lenni. A gittegyletnek csak egy elnöke lehet. De ha ő maradt volna elnök, akkor a gittegylet nem lett volna az, ami volt. A gittegylet a grund védelmének eszköze lett volna, nem pedig egy baráti közösség."

Boka problémája a gittegylettel egy fontos tanulság az ifjúsági irodalomban. A történet azt mutatja meg, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt a szabályok és a szabadság között. A szabályok szükségesek ahhoz, hogy egy közösség működjön, de túl sok szabály elnyomhatja a kreativitást és az önkifejezést.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák