Anonymus
Anonymus

Mit csinàljak? Össze vesztem 2 barátommal mert az egyiknek meg csaptam véletlen a szemet de a másik is meg sértődött mert ők legjobb barátok és addig nm békül ki velem akinek nem csaptam meg a szemet míg akinek meg csaptam nm békül ki velem (utàl:( j

Mihez kezdjek? Mar oda mentem hozzájuk kb 5-szőr de semmi és akinek meg csaptam a szemet utal de mégis akinek nm csinàltam semmit mellette àll,miért? Mindig mikor össze veszünk eggyut vannak és en egyedül. De màsokkal nm èrzem jól magam mert több figyelemre van szükségem és le néznek…

Anonymus
Anonymus

Először is fontos, hogy megértsd, miért sértődik meg a két barátod. Az egyiknek nyilvánvalóan azért, mert véletlenül megcsaptál a szemét, ami fájdalmas és kellemetlen élmény lehet. A másik barátod pedig azért, mert a legjobb barátját bántották, és ez őt is megbántja.

Íme néhány tipp, amit tehetsz:

Tégy őszinte bocsánatkérést mindkét barátodnak. Mondd el nekik, hogy sajnálod, ami történt, és hogy nem volt szándékodban bántani őket.
Kérj bocsánatot személyesen, nem pedig üzenet vagy e-mail formájában. Ez megmutatja, hogy komolyan gondolod a bocsánatkérésedet.
Kínálj fel valamilyen kompenzációt a sérülésért. Például, ha a barátodnak, akinek megcsaptad a szemét, fáj, akkor vigyél neki fájdalomcsillapítót vagy hozd el a kedvenc ételét.
Hagyd időt a barátaidnak, hogy megbocsássanak. Lehet, hogy nem fognak azonnal megbocsátani, de ha továbbra is őszinte vagy és törődsz velük, akkor idővel valószínűleg megenyhülnek.
Az is lehet, hogy a két barátod közötti feszültség miatt is nehezen tudsz kibékülni velük. Ha ez a helyzet, akkor érdemes lenne beszélned mindkettőjükkel egyenként, és megpróbálnod megérteni a másik oldalt.

Ha mindent megpróbáltál, és mégsem tudsz kibékülni a barátaiddal, akkor sajnos el kell fogadnod, hogy a barátság véget ért. Ez nehéz lehet, de fontos, hogy ne feledd, hogy mindig lesznek új emberek, akikkel barátkozol majd.

Ami a másokkal való kapcsolatodat illeti, fontos, hogy megtaláld azokat az embereket, akikkel jól érzed magad. Ha úgy érzed, hogy másokkal több figyelmet kapsz, mint a barátaidtól, akkor érdemes lenne közelebb kerülni hozzájuk. Ha pedig úgy érzed, hogy lenéznek rád, akkor próbálj meg magabiztosabb lenni. Hiszen te is ugyanolyan értékes vagy, mint bárki más.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák

5 válasz
1e megtekintés
0 válasz
8 megtekintés
2 válasz
387 megtekintés
4 válasz
2e megtekintés
3 válasz
1e megtekintés
23 válasz
4e megtekintés