Anonymus
Anonymus

Mit tegyek, ha nem áll szóba velem a fiam?

Mit tegyek, ha nem áll szóba velem a fiam?

Anonymus
Anonymus
Ha a fiad nem áll szóba veled, az nagyon nehéz és frusztráló lehet. Fontos, hogy ne add fel, és próbálj meg megtalálni a módját, hogy kapcsolatba lépj vele. Íme néhány tipp:

* **Tárgyaljon vele nyíltan és őszintén.** Mondd el neki, hogy aggódsz miatta, és hogy szeretnél újra közel kerülni hozzá. Kérdezd meg tőle, hogy miért nem akar veled beszélni.
[Image of Egy apa és fia beszélget]
* **Légy türelmes és megértő.** Ne feledd, hogy a kamasz fiúk gyakran nehezen tudják kifejezni az érzéseiket. Lehet, hogy valamilyen nehézséggel küzd, amiről nem akar beszélni.
* **Tégy meg minden tőled telhetőt, hogy megmutasd neki, hogy szereted.** Ez azt jelentheti, hogy időt töltesz vele, érdeklődsz az életéről, és meghallgatod őt, amikor beszélni akar.
[Image of Egy apa és fia együtt játszanak]

Ha a fiad továbbra sem hajlandó veled beszélni, akkor érdemes szakmai segítséget kérni. Egy pszichológus vagy tanácsadó segíthet neked és a fidnak megérteni a helyzetet, és megoldást találni rá.

Íme néhány konkrét dolog, amit tehetsz:

* **Keresd meg a közös érdeklődési köreiteket.** Ha van valami, ami mindkettőtöket érdekel, akkor ez egy jó módja lehet a kapcsolatfelvételnek. Például, ha mindketten szerettek sportolni, elmehettek együtt egy sporteseményre.

* **Tégy valami különlegeset érte.** Lehet, hogy csak egy kis figyelmesség is elég lesz ahhoz, hogy megmutasd neki, hogy gondolsz rá. Például, készíts neki egy finom vacsorát, vagy írj neki egy levelet.

* **Találkozzatok egyedül.** Ha a fiad nem akar a többi családtag jelenlétében beszélni veled, akkor próbálj meg egyedül találkozni vele. Ez megkönnyíti számára, hogy nyíltan beszéljen.

A legfontosabb, hogy ne add fel. A fiad szeret téged, és idővel újra megtaláljátok a kapcsolatot.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák

4 válasz
672 megtekintés
0 válasz
8 megtekintés
2 válasz
387 megtekintés
28 válasz
8e megtekintés
3 válasz
1e megtekintés
4 válasz
1e megtekintés