megaláznak a munkahelyemen

A főnököm bántó megjegyzéseket tesz a munkahelyemen, és kutyának néz. Szeretem a munkámat, de azért abból már elegem van, hogy semmibe vesz. Mit tegyek? Felmondjak? Vagy viseljem tovább a főnököm hülyeségeit?

én a helyedben mondanám neki,hogy attól hogy főnök,még nem alázhat meg.engem is régen kóstolgatott a főnökasszony,de ahogy leoltottam,hogy nem ő szarta a spanyol viaszt,és attól hogy a főnököm,még nem beszélhet úgy velem mint egy kutyával,úgyhogy csitu,és amíg én normális hangnemben beszélek vele,addig elvárom,hogy ez visszafelé is működjön.utána nem beszélt velem sokáig.de nem is kóstolgatott.a lényeg,hogy sok ember előtt égesd be,hogy milyen tapintatlan tuskó.

komolyan ezt megcsináltad? Te vagy az én hősöm!!! Nem volt utána kiakadva?

hibáztam a munkámban,és neki meg ráadásul szar napja is volt.beszólt nekem,hogy kúrva jó ilyen kolleganőkkel dolgozni...bla bla.lökte a lealacsonyító szövegét.nekem sem kellett több.nagyon felháborodtam,mert ki ő nem?azért mert a főnököm?leküldtem a fejét,ne félj utána tudta ,hogy hogy beszéljen.szerintem a lényeg az,hogy ne félj a főnöködtől.én mindig próbáltam úgy viszonyulni a főnökeimhez,hogy inkább haver,barátként tekintsenek rám,mint beosztottként.bár sok minden függ a főnöködtől is.hogy milyen beállítottságú.

Szerintem sem szabad a félni a főnöktől. Meg kell tőle kérdezni, hogy mi a baja. Miért beszél így veled.

Köszönöm a tanácsokat! Azt hiszem meg kell fogadnom, hogy nem szabad hagynom magam. Lehet, hogy elhívom kávézni a főnököm, és megkérdezem tőle, hogy miért bánik úgy velem mint egy kutyával, miközben jó munkaerő vagyok. Jó ötlet szerintetek?

az már megint máshogy jöhet le a többi dolgozónak.az sem jó,ha seggnyalónak néznek.én megvárnám,hogy megint beszóljon,és mindenki előtt megkérdezném tőle,hogy mi a baja veled,miért beszél ilyen stílusban?

tényleg ez jó ötlet, Tomi ne hagyd magad! mondd meg a főnöködnek, hogy miért ilyen veled! Drukkolok neked!

Hát az lesz. Meg kérdezem tőle legközelebb, ha felemeli a hangját, hogy miért beszél így velem, ilyen stílusban.

én azt is mondtam a főnökömnek,hogy ugyanolyat szarik mint én,úgyhogy tudja már hogy mit beszél.

Szó szerint ezt mondtad??? Az igen!

azért az hozzátartozik,hogy a főnöknőmnek meghalt a kislánya,aki pont annyi idős lenne mint ént én,és valamiért engem tekintett a gyerekének.ebédnél rámszólt,hogy egyem meg a levest...de a mostani főnököm aki férfi,már beszólt,de gyorsan helyre tettem.utálom a kivételezést.és ennek hangot is adtam.

Akkor Te egy elég határozott egyéniség lehetsz a való életben. Bárcsak nekem is lenne ennyi önbizalmam, mint neked! Nem tudnál postán küldeni egy kicsit az önbizalmadból?

ez nem önbizalom.sokat bántottak a suliban.és valahogy kialakult bennem ez az ösztön.ha valaki megbánt,egyből harapok.de ez nem mindig jó ám.a bátyám pl már letolt ez miatt,mert a szomszédlány beszólt,és én meg nem hagytam magam,és vissza szóltam.erre azt mondta a tesóm,hogy miért vagyok ilyen hirtelen haragú...pedig csak megvédtem magam.

Van egy olyan mondás, hogy csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát. Te nem hagyod magad soha. Szerinted engem azért tud megalázni a főnököm, mert hagyom magam?

igen.ha sosem szólsz vissza neki,azt hiszi hogy te eltűröd,és egyre messzebb fog elmenni

Igazad van. Amit megszokott tőled, azt fogja csinálni. Ha pl. Te mindig hagyod magad, akkor mindig meg fog alázni. Ha visszaszólsz akkor nem meri ezt megcsinálni. Szerinted nekem is vissza kéne szólnom? És ha kirúg emiatt?

szólj vissza,persze ne olyan hangnemben ahogy ő tette.nem is kell feltétlenül beszólnod,szerintem többet ér az,ha a többiek előtt vonod kérdőre.az neki épp elég megalázó lesz.

Azt mondod, hogy ha a többiek előtt kérdőre vonom, akkor észre veszi magát?

szerintem igen.én a helyedben inkább poénosra fognám:beszól,mosolyognék egyet,megkérdezném tőle,hogy mivan csalánra pisiltél?mi bajod van velem?mondd már el légyszi.aztán megkérdezném a többieket,hogy veletek is így beszél??

Ez jó ez a szöveg, amit írtál, tetszik. Majd otthon gyakorolom a tükör előtt.

Szerintem ezt a szöveget nem kell gyakorolni, mert ha begyakorlod, akkor tuti érezni fogja, hogy erre már előre készültél. Szerintem spontán mondd ki azt, ami eszedbe jut.

ha beszól valami bántót,akkor a méreg kihozza belőled,hogy mit mondj.

Oké köszi, akkor szerintem nem gyakorolom be a szövegemet, majd jön ami jön és kész!

hú hallod jó lenne ha egy napra a bőrödbe bújhatnék.én elmagyaráznám a főnöködnek.persze nem bunkón.

Én benne lennék, csak ez ma még nem lehetséges. De talán majd egyszer meg lehet csinálni ezt, hogy belebújj valakinek a bőrébe.

Mindenképpen beszéld meg a főnököddel. Ha pedig nem változik semmi, akkor keress új munkahelyet.

Ne hagyd magad, ne engedd, hogy megalázzanak.

ne hagyd magad!!! mondj fel mindenképpen, és tegyél panaszt.

Talán fel kellene mondanod a munkahelyeden. Velem is már eljátszották ezt párszor a munkahelyemen, amíg egy nap az asztalra csaptam. Azóta békén hagynak.

A főnököd nem normális! Gondolkodj el azon, hogy esetleg valahol máshol kellene dolgoznod. Sok sikert!

Szólj vissza.

Legyél te is vállalkozó mint én, és akkor nem kell, hogy legyen főnököd.

Mindenképpen gondolkozz el azon, hogy munkahelyet váltasz, mert ha a főnököd részéről jönnek ezek a dolgok, akkor nem valószínű, hogy ez változni fog.

mondjál fel, és keress másik munkahelyet

Először is vannak jogaid, ezt ne felejtsd el.
Ha úgy érzed, hogy ezeket nem tudod érvényesíteni, mert ez az állásodba kerülne, akkor keress új munkahelyet.
Add be a pályázatodat több helyre, ha találsz egy jobb ajánlatot, akkor mondj fel a jelenlegi helyeden.

névtelen
névtelen
Akkor mondj fel, de csak ha már találtál új munkahelyet.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák