Anonymus
Anonymus

Milyen szerepet játszik Erdoğan a török politikában napjainkban?

Milyen szerepet játszik Erdoğan a török politikában napjainkban?

Anonymus
Anonymus
Erdoğan jelenleg Törökország elnöke és az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetője. Szerepe a török politikában rendkívül fontos, mivel az AKP az ország legnagyobb pártja és Erdoğan az egyik legbefolyásosabb politikus Törökországban.

Erdoğan politikai karrierje 1994-ben kezdődött, amikor az AKP elődje, a Felébredés Pártja (RP), polgármestere lett Isztambulban. 2002-ben az AKP megszerezte a többséget a parlamentben, és Erdoğan miniszterelnökként vezette az országot 2014-ig, amikor elnökké választották.

Erdoğan politikája a nacionalizmus és a konzervativizmus alapján épül. Törekvései közé tartozik a török gazdaság modernizálása és az ország elismertetése a nemzetközi színtéren. Azonban Erdoğan politikája kritikákat is kapott, különösen az emberi jogok megsértése és a média szabadságának korlátozása miatt.

Erdoğan szerepe az országban továbbra is fontos, mivel az AKP uralma alatt Törökország jelentős változásokon ment keresztül, és Erdoğan politikája továbbra is hatással van az ország jövőjére.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!