Anonymus
Anonymus

Milyen élelmiszerek fogyasztása javasolt a cöliákia betegeknek?

Milyen élelmiszerek fogyasztása javasolt a cöliákia betegeknek?

Anonymus
Anonymus
A cöliákia betegeknek javasolt az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek nem tartalmaznak glutént. Ezek közé tartoznak például a húsok, halak, tojások, zöldségek, gyümölcsök, rizs, burgonya, kukorica, hajdina, quinoa, amaránt, köles, bab, lencse és a diófélék. Fontos azonban, hogy ezeket az élelmiszereket tiszta körülmények között kell elkészíteni, hogy ne kerüljön bele glutén tartalmú anyag. Az élelmiszerek csomagolásán mindig figyelni kell a gluténmentes jelölésekre és a gluténtartalmú élelmiszerek kerülése is fontos. A cöliákia betegeknek különösen fontos az egészséges és változatos étrend betartása, hogy megfelelő tápanyagokhoz jussanak.

Írj választ, oszd meg a tudásod másokkal!